0 Läs mer >>
hunnit med mycket det senaste, men brist på Internet resulterar i få inlägg.

Sitter på en arkad-/tvättstugehall med min mobil på en camping vid lake tahoe. precis avnjutit en finfin lunch på en pier medan regnet smattrade mot parasollet och åskan dundrade bakom bergen. 800 kr gick det visst på, sammanlagt! mm... det är annat än Mc Donalds det! ;-)

Paddlat kajak i smaken river, vandrat ner i en Canyon, kört bil i 7 h, sett massor av tornados i ösregn och beundrat utsikter är några av de grejer vi gjort. Åker härifrån på fredag, hoppas på lite finare väder i morgon så jag kan ta mig ett dopp i det kristallklara vattnet! :-) Bilder kommer när vi lyckas koppla upp andreas dator. Här kommer dock några från mobilen...

lake tahoe

6 Läs mer >>
... Jag fick både min prins och min drömring, äntligen friade Andreas!
Det är Cinderella, Askungen, på ringen! Yey! :D
 
 
 

Hör och häpna...!

0 Läs mer >>
En sväng till Shoshone falls i varma Twin Falls. Inte så mäktigt som det kan vara, när det regnat lite mer, men likväl skönt att komma ut lite.
 
 

Shoshone falls

0 Läs mer >>
Bara så att ni alla vet så kan varken jag eller Andreas ta emot sms eller telefonsamtal här borta, så skicka helst inte en massa sms, då det troligtvis blir kaos när vi kommer hem! :) All kommunikation måste ske över Internet.
 
Snart drar vi och tittar på Shoshone falls, Twin Falls, i 40 gradig värme trots mörka moln på himlen.
 
Over and out!

Mobiltelefon

2 Läs mer >>
Tredje gången för Andreas.
 
Andra gången för Madde.
 
Ändå hittar vi saker inne i parken som vi tidigare inte har sett. Det är awesome!
 
Dock fortfarande ingen björn eller cayote...
 
 
 
Det här stället fanns vid en lite avstickare från the main road - Yellowstone swimming area. Efter lite trixande (klättrade över klippor, längs klippväggar och simmade mot strömmen) så lyckades vi ta oss upp till "toppen" av fallet där vi kastade oss i vattnet och lät strömmarna föra oss vidare. Grymt kul. Men jobbigt, helt rätt av andra att ha flytväst!
 
Här nere, vid det lugnare området hamnade man efter att ha först med strömmen i några hundra meter.
 
Well, varma källor med bakteriemattor i regnbågens alla färger finns det gott om i Yellowstone, kanske inte så konstigt då parken ligger ovanpå en vilande vulkan. Senaste utbrottet var dock för 640 000 år sedan, men den visar på ökad aktivitet... Normalt sett har vulkanen utbrott var 600 000 år, så det börjar bli dags.
 
 
 
 

Yellowstone national ...

0 Läs mer >>
"Se till att vara i Yellowstone innan kl.11.00, därefter är campingplatserna oftast fulla" - var rådet på Yellowstones hemsida.
 
Vi var där kl.13.00, körde förbi massor av campingskyltar där det stod "full" och trodde att det var kört... Men ganska långt norröver så kom vi till en campingplats utan skylten om att det var fullt, körde in och fick en plats för de kommande två nätterna i parken. Yehii!
 
Visst att det var skönt med lite svalare luft, men +2 grader nattetid var allt lite i underkant...
 
Men dagarna var sköna, ca 25 grader.
 
 
 

Camping i Yellowstone

0 Läs mer >>
 
 
Det var gårdagen det, i Lava Hot Springs. Finns större vattenfall också, men då vi köpte egna "tubes" så vågade vi oss inte på det med risk för punktering mitt i fallen.
 
I natt har vi lyckats få en campingplats inne i Yellowstone, där vi slog upp vårt gigantiska 6-mannatält. Inne i Yellowstone kommer vi att vara utan Internet, så hör ni inte något från oss på 2-3 dagar så är det troligtvis som det ska vara, men tar det längre tid än så, så kan vi ha blivit uppätna av en björn eller ramlat ner i något het källa, eller liknande.

Lava Hot Springs

2 Läs mer >>
1# "You are probably the nicest customer..." - När jag (Madde) ställde tillbaka kundvagnen på den plats där jag tagit den och Dessutom tryckte in den så att den kopplades ihop med övriga vagnar. En självklarhet i Sverige?

2# "He is a very nice man, most people would not have done that..." - När Andreas hoppade av sin "tube" för att plocka upp den flaska som en annan människa dumpade i vattnet.

3# Tummen upp från en bilist när jag stannade i slutet av trottoaren och väntade på att han körde förbi, istället för att kliva rätt ut på gatan. Eller var det för att jag stod där i bikini?! :O



Andreas köpte en tandborste, vilken visade sig vara en eltandborste. Han är nöjd! :-)



comments so far...

1 Läs mer >>

Traction control AV n...

4 Läs mer >>
 
 

Bonneville Salt Flats

0 Läs mer >>
Under shoppingturen på WalMart följde jag ett råd från min vän Linda, att köpa Jelly Belly Beans, då hon har pratat mycket om dessa bönor och om vilka roliga smaker de har. De innehåller dessutom inget gelantin! ;)
 
Sagt och gjort, här är de!
 
För er som har sett Harry Potter så vet ni att de äter godis som kan ha smaker av lite allt möjligt, t.ex. snorkråkor. Riktigt så illa är det inte här, men de har VÄLDIGT mycket smak och i ett paket finns det 40 olika smaker så man vet aldrig riktigt vad man stoppar i munnen.
 
Några smaker har fastnat extra mycket i minnet:
 
Sizzing Cinnamon - Tänk er att ni tar en tesked med kanel. Eller vänta! Testa istället så vet ni precis hur det smakar. Jag skriker varje gång jag tar en sådan böna eftersom det gör så ont i munnen.
 
Buttered popcorn - Oj, oj, oj. De smakar verkligen som smörpopcorn. För mig som inte gillar smörpopcorn så är det en skräckupplevelse att få dem i munnen. Ihh!
 
Utöver det så finns det många goda smaker såsom: Äpple, cocos, Dr Pepper, Margarita m.m. Det ska
ven finnas en sida på Internet där man kan kolla upp vilka bönor man ska blanda för att skapa helt nya smaker! Spännande bönor helt klart, Linda ska få några påsar när vi kommer hem!
 
Nu börjar Andreas packa in oss (väskorna) i bilen, så det är kanske dags för mig att resa på mig. Idag bestämde vi oss för att dra västerut, eftersom vi ändå inte hann till vår sovplats norröver igår. Så vi kör en liten omväg, för att komma till Salt Flats. Nice. Därefter till Lava Hot Springs för tältning, badning och njutning.
 
/Madde
 

Jelly Belly Beans

2 Läs mer >>
Så,
 
Danmark - New York - Houston - Denver - Salt Lake City.
 
Tur att man inte är flygrädd iaf. Eller just, det är man (/Andreas), haha. United Airlines (som tillsammans med SAS m.fl ingår i Star Alliance) blir det inte igen. Långflygningen över atlanten var helt ok, då vi blev uppgraderade gratis till Economy Plus, vilket innebär mer benutrymme och lite schysstare service. Efter detta hopade sig problemen på inrikesflygen. Force majeure, fine. Berätta bara i tid vad vi som resenärer har att vänta oss vid nästa byte, så är det lugnt.
 
Skitsamma!
 
 Vi är framme och bilen är uthämtad, men bilderna kommer senare; då den är värd att visas från sin bästa sida. Vaknat upp efter 10 timmars intensivt sovande på ett Motel 6 mitt inne i Salt Lake City. Madde duschar och jag degar innan vi ska styra mot Yellowstone med mellanlandning i Lava Hot Springs för forsränning i gummiringar och ev. camping. På tal om camping; sexmannatält, luftmadrasser, pump, lanterna och diverse annan utrustning är inhandlad, givetvis på en WalMart pga bra priser och ett utbud som heter duga. WalMart brukar bli det första vi sätter GPSen mot här borta. 30-pack med vattenflaskor (och 12-pack öl...) är inte bara gött utan viktigt att ha i den nästan 40-gradiga värmen. Utöver campingutrustning fick vi tag i Lindas favoritgodis (de var goda, Linda!), och min favoritdryck - Bud Light Lime, det där 12-packet Mmmm.

Lillflyget mellan Denver och Salt Lake City, modell Cessna Bump-A-Lot! (eller kanske inte) En kortisresa iaf på strax över timmen. Jag var övertygad hela resan om att vingarna skulle gå av när som helst. Grym vy över klippiga bergen!
 
Suverän bananasplit på Denvers flygplats, som förövrigt var ett bra ställe att döda fyra timmar på

Denver igen - goare att sova här i nån timme än på stålsbritsen på La Guardia, New York
 
 

 
 

 
Denvah! Colorado är en av få stater som jag tekniskt inte har varit i, och jag tror inte en transithall räknas. Damnit. Nästa gång...
 
Bara en slank ner igår. Får bli campingdricka!
 
 
 
See ya!
 
 
 
 
 
 

Salt Lake City, 40h s...

4 Läs mer >>
Vårt flyg från New York - Houston - Salt lake city fick problem precis vid starten. en ventil öppnades inte.

Därför blev vi försenade. Trots att alla trodde att vi kunde sitta kvar på planet, att det skulle ta oss hela vägen till Salt Lake city så säger de till oss att kliva av.

De meddelar att vi missat vårt nästa flyg.

Istället går nästa flyg kl.11.00 istället för 09.00. och det mellanlandar i Denver! blir tokig! Ett flyg till!

Andreas försöker nu komma i kontakt med biluthyrningsfirman för att säga att vi kommer senare. Förhoppningsvis har de inte lämnat bort vår cab, trots att vi kommer fram 6h senare. Vårt första boende kan vi bara strunta i!

Urk!

inte så nöjda just nu...

0 Läs mer >>
....och snart flyger vi ytterligare 3h bakåt i tiden, vilket ger det kommande dygnet 27h.

men snart, snart är vi framme vid vår destination, bara 11 h kvar. Tror jag... med ganska lite sömn blir tidszonerna ett virrvarr.





Ett dygn på 30 h är e...

0 Läs mer >>
Snart bär det av igen, till USA. Det blir fjärde gången för både mig och Andreas som vi besöker landet, visserligen bara 3:e gången tillsammans. Det är på den här bloggen som ni kommer att kunna följa oss, med tanke på att vi återigen kommer att fara till Salt Lake City på den vilda västkusten.

United States of Amer...