0 Läs mer >>

New Haven

4 Läs mer >>


Japp, nu närmar vi oss slutet på vår resa. I går kom vi fram till Salt Lake City (vilket var där vi startade), i morgon ska vi lämna tillbaka bilen och på onsdag kväll går flyget tillbaka till New York-trakterna. I New York-trakterna ska vi träffa det nygifta paret Tomas och Anne och umgås lite med dem innan planet tillbaka till Sverige går på lördag. :) Ska bli skönt att komma hem faktiskt! :) Hehe. Maten här har förstört min mage ett antal gånger, de senaste dagarna jag jag mått ständigt illa, haft ont i magen stundtals och haft febersvettningar på kvällar och nätter (m.m.). Andreas har under två nätter fått assistera mig med panodil och vatten. Dumma fett- och sockerrika mat! Haha. Infektion i magen kom jag fram till att jag hade efter att ha läst lite på internet. :D

Wow, sen senaste uppateringen har vi hunnit med mycket, det är knappt att jag vet vart jag ska börja. Vi har varit i Seattle (vilket egentligen var före förra uppdateringen, men skit samma), vi har åkt badringar i en galen fors nära Lava Hot Springs, vi har varit i Yellowstone och vi har varit på ett kombinerat vatten- och bergochdalbaneland m.m.

Bilder från Seattle:





När vi åkte badringarna styrde vi egentligen bara mot Lava Hot Sprins för att få bada i de varma källorna, men när vi kom fram hörde vi mycket tjo och stim nedaför en bro och vi blev genast nyfikna. Haha, wow, vi var ju bara tvugna att testa det som alla andra gjorde; åkte på badringar i en "flod". Det såg inte så farligt ut tyckte vi, forsarna var inte så stora, så vi hyrde en badring var (vilket inte alls var speciellt dyrt) och begav oss till toppen av forsen, eller snarare det översta påstigningsstället. Vi hoppade i våra badringar och begav oss lyckligt ovetande utför forsen. Haha. Det första jag gjorde var att åka rätt utför ett vattenfall, ramla av ringen och hamna under den. :D Det var svårt att få stopp på sig själv eftersom det var så strömt men jag är sjukt glad att vi hade våra tofflor på oss (såg att andra hade det och tänkte att det förmodligen var eftersom man fick gå på varm asfalt när man skulle upp till starten igen). Stenarna på botten var nämligen sylvassa. Det här var ju verkligen en helt naturlig fors/flod så livsfarliga stenar m.m. stack upp lite här och var som man lätt kunde ramla och slå sig på, vilket vi många gånger gjorde :D. Detsom hade sett så fridfullt ut visade sig nämligen vara en rätt galen och ganska farlig färd i floden. Inga badvakter eller någonting fanns det utan man fick klara sig helt själv ute i farvattnet! :D Har tyvärr inga bilde på oss själva, men vi tog på andra och jag säger bara; been there, done that!





I Yellowstone var vi i två dagar, sov dock utanför parken. Yellowstone var vackert och varierande i naturen. Vi fick se mycket djur men dessvärre ingen björn, vilket vi letade frenetiskt efter. :( Men glada är vi ändå! :D





Närmar oss slutet

1 Läs mer >>
Nu är vi i Montana, på väg söderut igen, ganska nära Yellowstone. De två senaste dagarna har det blivit relativt mycket bad. Igår när vi körde omkring uppe bland bergen så upptäckte vi till vår stora förtjusning att det låg ett vattenpalats i en liten by. Vi åkte dit och fick egentligen höra att det bara var för hotellgästerna, men hon gjorde en deal med oss eftersom vi hade rest ända från Sverige! :D ...så vi fick alltså komma in för ett ändå relativt högt pris. det fanns tre roliga rutschkanor som man kunde åka i med hjälp av olika flottar och ringar. Jättekul och fort gick det. Men det som fångade vårt intresse mest var förmodligen "vågen" där man kunde testa på att surfa. :D Andreas (som var coolast och vågade testa med en gång) började med en lite surfplatta osm man låg på, antagligen mest för att lära känna brädan, vågen och hur man skulle röra sig. Därefter skrev han på ett papper om att han skulle få stå upp på en riktig surfingbräda, förmodligen handlade det om att han inte skulle stämma dem om han ramlade och skadade sig eller något sånt! :) Han var jätteduktig!

Här kommer lite bilder!





Andreas surfar - klicka för att se film på youtube



Idag har vi även badat i vårt motells (Super8) pool och bubbelpool. Vi var alldeles ensamma där så det var skönt.:) Varmt i vattnet också. Och så fanns det en boll som man kunde leka med. Tjohoo!! :P Men förresten, måste nämna att det var sjukt mycket badvakter på vattenpalatset igår. Shit, man var övervakad överallt och fick inte gå i eller ur vattnet som man ville, var man ville. Lite "BigBrother-känsla" över det hela! :S Galet.

Surfing!