Vulkaner och indianland

Precis som igår, tog vi idag avstickare när vi såg de bruna skyltarna vid sidan av vägen. Dessa skyltar symboliserar just nationalpark. Läste att det skulle finnas en vulkan (fanns flera) samt ruiner från 1100-talet. Körde igenom ingången till en av parkerna, där förövrigt en riktigt trevlig äldre man stod och tog betalt av de som inte hade årskort. Börjar redan få valuta för vårt kort som vi skaffade igår. Najs.

Vulkansten och aska, döda berg, berg som höll på att återhämta sig. Detta mitt ute i ödsliga Arizona. Inga stora tecken på civilisation, förutom nån stuga för park rangers här och där. Parkerna tar man väl hand om i det här landet. Vägarna är jättefina, vandringsleder väl markerade. Materialval är många gånger trä och sten och annat från naturen för att få en så homogen känsla över hela parkområdet som möjligt.

Efter vi kört igenom parkerna och stannat på ett par olika vandringsleder, bestigit berg, kollat på ruiner, m.m. siktade vi in oss på US-89 igen, för att ta oss vidare mot Flagstaff. Där är vi nu. Flagstaff är ett större samhälle/stad, så att hitta ett ledigt motell var inga problem. Har ett Super 8-rum för strax över 100 dollar natten. Ganska dyrt, förmodligen för att många Grand Canyon-resenärer bor här, då avståndet till South Rim of Grand Canyon är typ 10 mil. Imorgon drar vi dit, måste sticka förbi en sportaffär och fixa lite campingutrustning först. Madde sitter och läser, och jag behöver snart gå ut för att ta lite luft. Kollar på nåt överlevnadsprogram på Discovery samtidigt som jag sitter här och småskriver, laddar upp lite bilder.

Vi käkade på Flagstaff Mall förut. Enbart vatten man gått på tidigare idag. Helt klart viktigast i den här hettan (30-35). Men mat behövs också och Wok blev det. Gott. Gick lätt ner.





Kommentarer:

1 Johan Köhn:

skriven

Det ser riktigt fint ut! Bra att ni tar det lugnt och försöker se så mycket som möjligt på resan. Ser fram emot fler inlägg och många fina foton framöver!

Kommentera här: