Death Valley

Idag begav vi oss till Death Valley, efter att först ha kört mot Area 51, men vi ångrade oss efter halva vägen och körde tillbaka. Det skulle ta 3h till Area 51, dessutom var det åt helt fel riktning... så vi åkte som sagt tillbaka mot Vegas och Death Valley.

Som Andreas skrev i ett föregående inlägg hoppades han på 50 grader och gissa vad vi uppmätte? - 51,1 grader Celcius (124 grader fahrenheit)! Phu! Varmt! Gick knappt att andas och dessutom hade vi inget vatten med oss, så det blev därför bara en snabb tur ut för att kolla på allt salt och det lilla vatten som tydligen inte kan avdunsta eftersom salthalten är för hög.

Ställde sedan in GPS:en mot havet och San Diego, men innan vi hade kommit alltför långt så såg vi att det virvlade upp sand lite längre bort. När vi kom närmre insåg vi att det faktiskt var en liten tornado... eller ja, virvel kanske passar bättre. :) Andreas, som för övrigt körde, stannade snabbt bilen vid sidan av vägen och fullkomligt sprang ut i den 50 gradiga värmen för att komma ikapp virveln. Tror att han ville se hur stark den var! :) ... men han kom aldrig i kapp, tyvärr. Såg ytterligare några virvlar medan vi åkte vidare, vilka Andreas ytterligare gånger försökte springa ikapp.

Åkte vidare en bit till, bytte chaufför, tankade, köpte vatten och fortsatte med riktning mot San Diego. Såg ett litet regnoväder längre bort, med blixtrar i, men det verkade inte som om vi skulle hamna i det. Det gjorde vi inte heller, men vi fick ändå lite regn och gissa om doften av regnet, den svala luften som drog in och det dämpade ljuset blev en enorm befrielse efter att ha varit i varma, ljusa Death Valley. Åkte på en femfilig väg när polisen körde förbi oss och saktade in trafiken. Längre fram upptäckte vi att en lastbil hade vält av vägen. Scary.

Sitter nu på ett motell6 ca 25 mil från San Diego. För att få internet på rummet var vi tvungna att ta ett av de rum som låg längst upp och närmast motorvägen. Mullrar ordentligt från alla lastbilar som nu kör förbi. Får se om vi kan sova. Förra natten sov vi inte så mycket, en dum hund som skällde hela natten i ett rum intill. Kanske 4-5h sömn, sen orkade vi inte mer och drog vidare istället. 



Kommentarer:

1 Christian Johansson:

skriven

Varför är man inte förvånad att Andreas maniskt jagar minitornados. Allt annat vore ju otänkbart! Vilken syn. Hahaha!



Christian

2 Madde:

skriven

Haha, nej, jag blev inte heller speciellt förvånad. :) Har fångat någon löpning på film!:)

Kommentera här: